U.S. Open – Preview Day 2

Tournytt

Koepka efter alla klagomål: ”Alla måste spela samma bana”

Brooks Koepka är trött på sina medspelares klagomål på de senaste US Open-banorna.

Jesper Johansson • 2019-06-12
Koepka efter alla klagomål: ”Alla måste spela samma bana”

USGA har till i år ändrat sin strategi när det kommer till banuppsättning.
Efter flera år av misslyckanden har man beslutat att årets US Open ska han en mer klassisk uppsättning med tjock ruff nära greenerna och, förhoppningsvis, inte för hårda greener. Pebble Beach har små greener och för hårt underlag skulle göra det svårt för spelarna att få bollen att stanna på det kortast klippta gräset. Det här är något många spelare de senaste åren klagat på. En som däremot inte klagat är Brooks Koepka.

Amerikanen har vunnit två raka US Open-tävlingar och under en presskonferens berättade han vad han tycker om USGA:s banuppsättningar.
– Alla måste spela samma bana. Så det spelar egentligen ingen roll hur de sätter upp golfbanan. Om du har bollen i fairway och sedan på greenen kan banan se ut hur som helst. Det är väl inget problem då, eller?
– Det är uppenbart att de inte gjort vad de ska göra. De har inte spelat tillräckligt bra, sa Koepka. 

Då startar svenskarna i US Open


Så sänds US Open på Pebble Beach

29-åringen har förstås inget att klaga på efter två raka US Open-segrar.
Om han vinner en tredje gång blir han den förste att göra så på över 100 år. Men just klagomål är inget Brooks Koepka sysslar med. Enligt honom själv hade han problem med humöret som ung men det handlade alltid om hans egna spel och inte hur en bana var uppsatt.
– Jag har aldrig haft några ursäkter. Ingen vill höra på någons ursäkter. Jag tycker det är irriterande att spela med spelare som kastar klubbor och klagar för att berätta hur dålig golfbanan är.
– Jag vill inte höra det. Jag bryr mig inte. Hur banan är uppsatt är något vi alla måste hantera. Spelar du tillräckligt bra kommer du inte ha några problem.


Scroll to Top