The Open Qualifying Series – RBC Canadian Open

McDowell klar för The Open

Sänkte från tio meter för att säkra startplats på Portrush

Text: Martin Strömberg • 2019-06-10 Uppdaterad 2019-12-12

Nordirländaren, Graeme McDowell, var trots alla sina meriter och segrar inte kvalficerad för The Open, inför veckans RBC Canadian Open.

Men via en magisk parputt från tio meter på 72:a hålet säkrade han en startplats i tävlingen som spelas den 18-21 juli på McDowells hemmabana, Royal Portrush.

När putten föll i hål föll McDowell ner på knä av lycka.

– Det var ingen putt som man funderade på att sätta, möjligen en på tio försök, sa McDowell efteråt.

 

 

 

McDowell klar för The Open
Foto: Getty Images

En bana som han enligt egen utsago spelat mellan 300 och 500 gånger.

– Jag har hela tiden trott att jag skulle lyckas spela mig in men pressen ökar ju närmare tävlingen man kommer. Nu känner jag mig stolt över att ha lyckats att lyfta den bördan av axlarna. En stor lättnad och nu kan jag bara njuta och försöka spela lite fin golf fram till dess, sa en lycklig McDowell efter sin åttondeplats i Kanada.

Redan nästa vecka blir det majorspel för McDowell och på sätt och vis är han ju försvarande mästare då han var den senaste spelaren att vinna US Open på Pebble Beach, 2010. 

Det stod tre Open-platser på spel i Canadian Open men eftersom alla topp-tio utom McDowell och hemmaspelaren Adam Hadwin redan var kvalificerade för The Open blev det bara två platser.Text: Martin Strömberg • 2019-06-10
TournyttAdam HadwinGraeme McDowellPGA TourThe OpenTournytt
Rulla till toppen