Tournytt

Sara Ericsson tog hem HOYA Ladies Open

Lidingötjejen Sara Ericsson säkrade årets första seger på Flommens GK efter att ha storspelat under de avslutande hålen.

Erik Hallberg • 2019-06-09

Sara Ericsson från Lidingö Golfklubb presterade på topp när det gällde som mest.

Ericsson lyckades undvika bogeys under de avslutande nio hålen samtidigt som hon rullade i birdies på hål 11, 12, 13 och 16.

Sammanlagt slutade Ericsson ett under par för tävlingen vilket räckte till seger med två slags marginal.       

– Det har varit en jättekul tävling. Det som fungerade bäst var min puttning, den varierade en del mellan rundorna men i slutet sista varvet fungerade den väldigt bra, säger Sara Ericsson till Swedish Golf Tour efter segern.

Sara Ericsson tog hem HOYA Ladies Open
// Foto: Swedish Golf Tour

Flommens Golfklubb bjöd på en bana i utmärkt skick och som ofta på Falsterbonäset var vinden en faktor som påverkade, speciellt under tävlingens två avslutande ronder. 

Detta var den första tävlingen där proffs och juniorer tävlade tillsammans i samarrangemang mellan Swedish Golf Tour och Teen Tour Elite. Senare under säsongen kommer detta även att genomföras vid Johannesberg Open i augusti.  

– Jag tycker det var väldigt lärorikt. Det var väldigt kul att få se hur proffsen agerar på banan. Vad som är skillnad mellan att spela som proffs och som junior. Jag spelade med Josefine (Nyqvist) och vi pratade mycket om vad som är skillnad och hur det är att ta steget till nästa nivå i Sverige, säger Sara Ericsson om att proffs och juniorer spelade samma i tävling.   

Denna seger var årets första för Sara som inledde säsongen med att spela tre internationella amatörtävlingar innan tävlingssäsongen i Sverige startade. Redan nästa vecka blir det internationell tävling igen för Sara då ANNIKA Invitational Europe avgörs på Vasatorps Golfklubb.

På andra plats i HOYA Ladies Open slutade danska Louise Markvardsen och trea blev AIK Golfklubbs Josefine Nyqvist.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för damer är Skaftö Open redan nästa vecka 13–15 juni. Skaftö Open är också den första tävlingen på svenska mark i år som ingår i LET Access Series.

Segerintervju med Sara Ericsson:


Scroll to Top