PGA Championship – Round Two

Tournytt

Uppåt för Norén i Ohio

Fyra raka birdies lyfte svensken på Muirfield Village

Martin Strömberg • 2019-06-02

Efter tre ronder av Memorial Tournament är Alex Norén bästa svensk.

Under en moving-day där flera spelare verkligen gick lågt på Muirfield Village hakade Norén på och tog sig runt på 69 slag.

Fyra raka birdies från hål 13-16 innebar ett lyft i resultatlistan från 44 till en delad 25:e plats inför sista ronden.

Det fanns dock spelare som hade ännu roligare ute på Muirfield Village. Tyske Martin Kaymer har egentligen inte gjort mycket väsen av sig sedan han vann US Open på Pinehurst 2014 men nu verkar han ha något på gång igen. 

Kaymer gick på 66 slag och med sina 15 under par totalt är han två slag före Adam Scott, som också gick på 66 slag.

– Det är ett rent nöje att spela just nu. Det känns inte som att jag har några svagheter för tillfället och jag gillar farten på greenerna. Men det kan svänga snabbt och det är tjusningen med golf. Oavsett vad som händer så har jag inget att förlora och för mig handlar det om att se om jag klarar av att få ihop fyra bra ronder eller om det bara blir tre, sa Kaymer efter sin rond.

Tredje dagens bästa rond stod japanen Hideki Matsuyama för när han gick runt på 64 slag. Matsuyama är trea inför avslutningen, fyra slag bakom Kaymer tillsammans med JOrdan Spieth och Patrick Cantlay.

Henrik Stenson föll tillbaka 26 placeringar till delad 44:e efter en birdiefri 75-rond medan David Lingmerth är delad 51:a efter en rond på 71 slag.

Ställningen efter tre ronder i Memorial:

Uppåt för Norén i Ohio
Scroll to Top