5de3dba0a43ce

Tournytt

Sahlström besegrade Barsebäck

Vann med fem slags marginal vid första besöket

Martin Strömberg • 2019-06-01

Ledaren inför sista ronden Christopher Sahlström, Arlandastad Golfklubb, höll hela vägen när Barsebäck Resort Masters avgjordes på Swedish Golf Tour.

Han slutade tio under par och vann med fem slag före danske Niklas Nørgaard Møller och britten Alex Wrigley.

Sahlström spelade de sista två ronderna utan att göra en enda bogey på den stentuffa banan.

– Det är fantastisk skönt. Jag hade några slags ledning inför idag men det är alltid nervöst. Jag tyckte vi spelade rätt bra allihop i bollen och jag försökte spela ett stabilt spel och undvika misstag. Det var roligt när det höll hela vägen. Detta är min första seger på Swedish Golf Tour så det var riktigt roligt, säger Christopher Sahlström efter segern.

Den första segern kom när Christopher för första gången spelade Masters Course på Barsebäck Golf & Country Club. Flera spelare har under veckan uttryckt sin uppskattning för banan och att touren även i år fått möjlighet att besöka landets mesta mästerskapsbana.

– Barsebäck är en av Sverige absolut bästa banor där du måste spela väldigt bra golf för att komma runt, det är inte mycket utrymme att missa på. Vinden varierade också från dag till dag så man fick tänka om varje dag, säger Christopher Sahlström om Barsebäck Golf & Country Club.

Christopher har hittills i år spelat sju tävlingar på i Nordic Golf Leauge och han har klarat kvalgränsen i alla sju. 

Segern ger en check på 72 000 kr och ett lyft på Golfbox Nordic Golf League Ranking från 27:e till sjunde plats. Det är den ranking där topp-5 vid säsongens slut får spelrättighet på European Challenge Tour till 2020.

Leder rankingen gör fortfarande Fredrik Niléhn Delsjö Golfklubb

Att Swedish Golf Tour är internationell visar att topp-5 slutade spelare från fem olika nationer.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är PGA Championship hosted by Ingelsta Kalkon
på Österlens Golfklubb 13-15 juni.

 

Scroll to Top