The Memorial Tournament Presented By Nationwide – Round One

Tournytt

“Vetenskapsmannen” hamnade på klockan

DeChambeau: "Det är orättvist"

Martin Strömberg • 2019-05-31

Diskussionen om långsamt spel hamnade återigen i fokus efter första ronden av Memorial på Muirfield Village. Bollen med Tiger Woods, Justin Rose och Bryson DeChambeau halkade efter och var tidigt över ett helt hål bakom bollen framför och hamnade därmed på klockan.

En domare följde sedan bollen efter deras nionde hål och tog tid varenda slag.

På femte hålet (DeChambeaus 14:e) fick han en dålig tid på andraslaget, det vill säga han tog för lång tid på sig, och om han fått ytterligare en dålig tid hade det inneburit pliktslag.

DeChambeau var inte helt nöjd med domarens besked.

– Jag tycker att det är orättvist. Han förstod inte att jag valde mellan att lägga upp och att gå för green på två. Vi hade haft det struligt under flera hål med vattenbesök och bogeys men det tas inte med i bedömningen, det är 40 sekunder som gäller oavsett vad som händer. Jag tycker inte att det är ok, sa DeChambeau efter sin 74-rond.

Många, bland andra kollegan Brooks Koepka, har kritiserat DeChambeau för sin långa rutin inför varenda slag, men DeChambeau tycker att frågan är mer komplex än bara just själva rutinen inför slaget.

– Där man ska spara in tid är hur fort man gå mellan slagen, inte själva slaget. Om någon går jättelångsamt och sedan tar 20 sekunder på sig att slå, vad blir den sammanlagda tiden? Det är så man borde räkna, inte bara själva slaget, tycker DeChambeau.

DeChambeau fick stöd av spelpartnern Tiger Woods, som inte tyckte att det var DeChambeaus skuld att de hamnade långt efter bollen framför.

– Både Justin Thomas och Rory är snabba spelare och Jordan var sju under par efter 13 hål. De spelade uppenbarligen snabbt medan vi hade problem allihop i vår boll. Det är vår grupps ansvar att ta oss ifatt bollen framför och inte en enskild spelares, sa Woods.

 

 

 

Scroll to Top