The Masters – Final Round

Tournytt

”Uppenbart vad jag tycker om USGA och US Open”

US Open ska i år spelas på Pebble Beach. Justin Thomas hoppas att tävlingen inte förstörs av USGA:s sätt att sätta upp golfbanan, men han har inte allt för höga förhoppningar.

Jesper Johansson • 2019-05-29

Justin Thomas och USGA är inte bästa vänner.

Under inledningen av 2019 gick spelaren till attack mot det amerkanska golfförbundet och menade att flera av de omgjorda golfreglerna var “hemska”.
Som svar anklagade förbundet Justin Thomas i sociala medier då de hängde ut honom för att inte dyka upp på möten trots att de gjort flera försök att ses. Det här fick de senare be om ursäkt för och kallade det ett misstag.

USGA backar efter att ha hängt ut Thomas

Med US Open runt hörnet och majortävlingens senaste års spelförhållanden har nya frågor dykt upp. I år är Pebble Beach spelplats för tävlingen som arrangeras av USGA och flera spelare är oroliga över hur spelförhållandena kommer vara, då US Open ofta spelas på svåra banor.
– Det är ganska uppenbart vad jag tycker om US Open och USGA. Vi har haft våra problem de senaste sex månaderna. Min frustration dem och hur de sätter US Open-banorna kommer från hur PGA Tour gör ett så fint jobb varje vecka året runt. Vi är många som känner att US Open tappar greppet, hur det ballar ur nästan varje gång, sa Justin Thomas under en presskonferens på tisdagen.

Trots att världens sjätte bäste golfare inte gillar USGA och deras arbete säger han att det för honom inte är ett alternativ att hoppa över majortävlingen, eftersom det är just en major.
– Jag kommer alltid att spela majors. Jag kan komma över det faktum att jag inte gillar några golfhål om jag kan vinna en major.

Justin Thomas gör i veckan sin första tävlingsstart sedan The Masters. En ömmande handled har hållit honom borta från tävlingsgolfen.

5 100 kronor för en rond på Pebble Beach


Scroll to Top