5de3dbd6ead17

Tournytt

”Känns inte som en US Open-bana”

Country Club of Charleston står som värd för US Womens Open.

CM Hellsten • 2019-05-29

33-faldiga LPGA-vinnaren Beth Daniel, som har en majortitel på meritlistan, föddes 1956 i Charleston, South Carolina, och den här veckan är det hennes moderklubb som arrangerar US Womens Open.
– Att majorn avgörs där jag lärde mig spela golf är väldigt speciellt. Banan blir ett bra test för de tävlande, säger Beth Daniel till Country Club of Charlestons hemsida.

Anna Nordqvist är en av fyra svenskor i startfältet. Hon hoppas kunna undvika treputtar under majorveckan.
Läs förhandsintervjun här.

”Jag har haft fem, sex treputtar de senaste tävlingarna”

Vad är då nyckeln till framgång på Country Club of Charleston?
Så här säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp:
– Jag skulle säga att det inte känns som en US Open-bana. Den är väldigt generös om man jämför med tidigare US Open-banor och inte lika lång som vi är vana vid. Det är knappt någon ruff. Det är en del riktigt tuffa greenområden och många har lite annorlunda form än vad man är van att se – vilket är kul och utmanande. Det är många falska fronter och det gäller att placera bollen på rätt ställen på greenerna.

Så sänds US Womens Open

US Womens Open är starten på en hektisk period för Anna Nordqvist.
Redan 20 juni inleds nästa major – KPMG Womens PGA Championship på 2016 års Ryder Cup-bana Hazeltine National utanför Minneapolis i Minnesota.
– Jag spelar i Atlantic City nästa vecka, tar sedan en vecka ledigt och laddar för majorn. En intensiv sommar har börjat där jag spelar 10 av 12 veckor och jag är på vecka två nu. Jag ser fram emot sommaren och tävlingarna som kommer.Scroll to Top