Tournytt

Nicklaus legendariska klocka auktioneras ut

För den med ett välfyllt bankkonto och en kärlek till Jack Nicklaus finns det nu en auktion att hålla ögonen på. Amerikanens klassiska klocka ska nämligen byta ägare.

Jesper Johansson • 2019-05-28

Jack Nicklaus var 26 år gammal när han skaffade sin första klocka. Den har sedan dess haft första parkett under amerikanens alla framgångar.

Det var 1966 som meste majorvinnaren deltog i World Cup i Japan. Han spelade tävlingen tillsammans med Arnold Palmer som var sponsrad av Rolex. På grund av det här blev duon och Gary Player inbjudna till ett Rolex-event där klockor delades ut till deltagarna.

Jack Nicklaus kunde inte bestämma sig för vilken klocka han skulle välja när Gary Player kom fram och pekade på en Rolex-klocka i guld.
– Gary sa ‘ta den klockan. Det är den bästa’, säger Nicklaus till Golf.com.

Sagt och gjort.
Sedan den dagen har en Rolex Day-Date-modell funnits runt Jack Nicklaus vänstra handled och tillsammans vann de 12 majortävlingar, den sista i The Masters 1986.

Klockan har ett band i 18 karats guld, en champagnefärgad urtavla med tidsmarkörer i 18 karats guld som är formade för att efterlikna golfpeggar. Sekundvisaren har en svepande rörelse och både datum och dag visas på den lyxiga klockan.
En Rolex-klocka av samma modell säljs till nypris för ungefär 300 000 kronor, en summa som är astronomisk för de flesta, men trots det en bråkdel av vad Jack Nicklaus klocka kommer säljas för.

För det är vad som nu ska hända.
Den legendariska klockan ska auktioneras ut och alla pengar går oavkortat till Jack Nicklaus och hans fru Barbaras välgörenhetsorganisation.

Exakt vilken summa som klockan kommer gå för är oklart. Men för att få ett hum kan man jämföra med skådespelaren Paul Newmans Rolex-klocka som 2017 auktionerades ut för 17,8 miljoner dollar – ungefär 170 miljoner kronor.

Klockan auktioneras ut på Phillips i New York den 10 december.

Här kan du se klockan i historiska golfsammanhang:

Nicklaus legendariska klocka auktioneras ut
Getty images
Nicklaus legendariska klocka auktioneras ut
Nicklaus legendariska klocka auktioneras ut

Scroll to Top