Charles Schwab Challenge – Round Three

Tournytt

Blixt tappade ledningen

Gjorde inga birdies under moving-day

Martin Strömberg • 2019-05-26

Jonas Blixt gick för första gången ut i ensam ledning på PGA-touren.

Men redan efter ett hål hade spelpartnern Kevin Na tagit sig förbi svensken i Charles Schwab Challenge. Na gjorde birdie och Blixt bogey på första hålet och sedan fick Blixt kämpa.

Det blev ytterligare tre bogeys och inte en enda birdie tredje ronden och Blixt föll tillbaks till en delad niondeplats inför sista ronden, fyra slag bakom ledande Na.

 

 

Blixt tappade ledningen

Blixt träffade visserligen tolv greener och hade en hel del halvchanser för birdie men puttern svek honom för ovanlighetens skull och han tappade nästan tre slag mot fältet på greenerna tredje ronden.

En som däremot fortsatte att putta fantastiskt var Jordan Spieth. Trots att amerikanen bara träffade 28 procent av fairways gick han två under par och tjänade nästan tre slag mot startfältet med puttern. Spieth är på delad andraplats och jagar sin första seger sedan han vann The Open på Royal Birkdale 2017.

– Jag missade lite för många fairways idag men det var med liten marginal så jag är inte orolig, det var bara en sån dag. Puttningen har varit riktigt bra, framförallt från tre meter och kortare.

Na har gått på 62 eller bättre tre ronder på Colonial och han ser fram mot ännu en fin avslutningsrond.

– Den här banan passar mig bra och om jag går tre under eller bättre i morgon så tror jag att jag vinner.

 

 Scroll to Top