LPGA LOTTE Championship – Round Three

Tournytt

Tre svenskor topp-20

Åtta birdies av Ström andra ronden

Martin Strömberg • 2019-05-25

Det är massor av svenskt högt upp på ledartavlan efter två ronder av Pure Silk Championship på Kingsmill Resort.

Efter första ronden var Anna Nordqvist i ledningen men Anna fick nöja sig med 72 slag (+1) andra ronden och är på en delad 13:e plats inför helgen på fem under par.

Den delar hon med Linnea Ström, som gick runt på storfina 65 slag andra dagen. Ström inledde ett över par men med bland annat sex raka birdies från hål 18 avancerade hon rakt genom fältet.

– Jag var inte nöjd med spelet från tee igår så jag tog en stund på rangen för att försöka få ordning på det. Min tränare (Ola Lindgren) fick kolla min sving på Face Time och jag fick en sliten svingtanke till idag. Det var absolut inte 100 procent idag heller men betydligt bättre, berättade Ström efter ronden.

Bästa svenska inför helgen är dock Madelene Sagström (68-66) på delad fjärde plats på åtta under par. Sagström är bara ett slag efter ledartrion som består av amerikanskorna Jacqui Concolino och Jennifer Song tillsammans med brittiskan Bronte Law, alla nio under.

– Jag trivs jättebra här och har arbetat hårt den här veckan och nu börjar jag få riktigt bra självförtroende i spelet. Det här är en av mina absoluta favorittävlingar på hela året, sa Sagström.

Sagström har som bäst i år varit delad 33:a i Australien och senaste topplaceringen kom i Taiwan förra året då hon slutade trea.

Linnea Ström har som bäst varit delad 18:e i Bank of Hope Founders Cup.

Se intervjun med Madelene Sagström efter rond två här nedanför.

 


Scroll to Top