Tournytt

Daly kan få åka golfbil under The Open

Under PGA Championship fick John Daly spela med en golfbil. Han kanske får göra samma sak under The Open i juli.

Jesper Johansson • 2019-05-24

John Daly fick en hel del rubriker under PGA Championship. Inte i huvudsak för sitt golfande, då amerikanen gick +11 efter två varv och missade cutten, utan snarare på grund av hur han tog sig runt på Bethpage Black.
På grund av artros i höger knä fick nämligen Daly tillstånd att åka golfbil under majortävlingen.

Flera spelare kommenterade det här, bland annat Tiger Woods – som berättade vad han fick göra under US Open på Torrey Pines 2008. 

Tiger: “Jag har gått med ett brutet ben”

Men även om en del medspelare inte gillade att Daly fick tillstånd att åka golfbil blev hanen stor publikfavorit på golfbanan öster om New York. Med cigaretter, snabbmat och läskedryck i golfbilen såg han ut som en glad amatör.

 

Golfbilsåkande John Daly en publikfavorit

Nästa majortävling som John Daly får delta i är The Open på Royal Portrush. Men amerikanens hälsa är så illa att han inte kan spela i tävlingen om han måste gå runt på den nordirländska banan.

R&A har meddelat att de just nu överlägger om Dalys ansökan att få åka golfbil ska godkännas eller inte.
”Vi har mottagit en ansökan från John Daly om att tillåta en golfbil under The Open och det är något vi överlägger just nu”, säger en talesperson för R&A till Golf.com.

Det är oklart om en golfbil har fått användas i en tävling arrangerad av R&A. Förbundet har inte meddelat när ett beslut ska fattas i ärendet.


Scroll to Top