Tournytt

Spieth hade sin bästa puttvecka någonsin i helgen

I skuggan av Brooks Koepkas fjärde majorseger i karriären hade Jordan Spieth lekstuga på Bethpage Blacks greener. Amerikanen har aldrig puttat bättre.

Jesper Johansson • 2019-05-21

Jordan Spieth är en av världens absolut största stjärnor. Amerikanen har tre majorsegrar under bältet men den senaste segern kom 2017. Sedan dess har spieth haft problem med spelet och inte lyckats få ihop en bra tävling med fyra fina varv. Hans, i sina egna mått mätt, svaga resultat har också gjort att han rasat på världsrankingen. Intressant, förstås. Men ändå lyckades han gå under radarn i helgen.

När PGA Championship skulle avgöras handlade det mesta om Brooks Koepka och om han skulle klara av pressen att vinna trots sin stora ledning. På de sista nio hålen radade Koepka upp bogeys och den stora ledningen var som minst nere till endast ett slag före jagande Dustin Johnson.

Koepka höll undan på Bethpage

Men precis bakom duon Koepka-Johnson slutade Jordan Spieth. Amerikanen, som varit iskall med så väl driver som putter, hade på sätt och vis sin bästa vecka i karriären.

På greenerna tjänade nämligen Jordan Spieth 10,6 (!) slag gentemot fältet. Näst bäst på greenerna var Luke List men han var ändå 3,4 slag sämre än Spieth på det kortast klippta gräset. 

Totalt satte Jordan Spieth 120 meter puttar på Bethpage Black.

Hatiska publiken triggade Koepka

10,6 strokes gained är den högsta i Jordan Spieths karriär vilket gör att han i helgen puttade bättre än någonsin i karriären.
– Jag har full tilltro till processen, min mentalitet, min själviskhet och min arbetsmoral. Jag har lagt fler timmar de senaste fem månaderna än jag någonsin gjort i karriären. Allt jag försöker är att komma ut en majorsöndag och rädda par, göra birdies och vara med och slåss om segern även om spelet inte är på topp, sa Spieth efter rundan.
– Det var så jag kände 2015, 2016 och 2017.

Efter succén på Bethpage Blacks greener är Jordan Spieth nu rankad elva på greenerna och den delade tredjeplatsen är hans första pallplatsen sedan Masters 2018.
– Så här bra har jag inte mått på ganska länge. Jag är väldigt glad. Jag visste inför den här veckan att det skulle vara osannolikt på den här banan att vinna för mig, och det gjorde mig ödmjuk inför uppgiften.
– Men jag visste att om jag spelade banan korrekt, hade rätt mentalitet och puttade bra skulle jag kunna ha en chans. Då visste jag att jag i alla fall skulle kunna ställa till det lite för medspelarna.

Simpla puttövningen som sänker din score


Scroll to Top