Tournytt

Collegetränaren menar att majorvinnaren är missförstådd

Brooks Koepka har ansetts vara "tråkig" och "opersonlig". Hans tidigare collegetränare, Trey Jones, menar att det inte stämmer.

Jesper Johansson • 2019-05-21

Brooks Koepka är inte känd för att sprudla av känslor. Tvärtom har amerikanen kallats tråkig och anonym på grund av sin iskalla attityd gentemot golfen och sina medspelare.
Men det är bara halva sanningen, menar hans tidigare collegecoach.

Trey Jones är tränare på Florida State och han säger till Golf Week att han då och då får ett sms från Brooks Koepka med en fråga: ”Behöver ni skjuts?”

Den frågan innebär att collegelaget får låna Brooks Koepkas privata jetplan.

Koepka dricksade frisören 800 dollar


Koepka i-n-t-e en av de 20 mest dominerande idrottarna 2018

Till Golf Week berättar också Jones att Brooks Koepka behövde ett jobb under sin collegetid för lite extra pengar på fickan. Han fick därmed ett jobb som ”counselor for the schools junior camp”, rådgivare för skolans juniorläger.
– När vi anställde honom var vi lite oroliga med tanke på hur han är som person. Vi tänkte ”hur ska han vara med 10- 12-åringar?”, säger Jones.
– Men varje år utsågs han till ”årets rådgivare” och han hade ett gäng barn som följde efter honom vart han än gick. De älskade honom.

TV: Så här gick det till när Koepka vann

Enligt Jones är Koepka också väldigt trevlig mot collegeeleverna på Florida State University.
Vid ett tillfälle åt han middag med laget och då hade en förstaårselev gjort 66 slag på Olympia utanför San Francisco.
– Han fråga de då ”har du kvar min banguide? Jag sköt 78 där min första runda. Han var bättre än mig”.
– Så istället för att säga ”Det var bara en runda, visa att du kan göra om det” sa han ”du är bättre än mig för jag kunde inte göra det där”.


Scroll to Top