PGA Championship – Round Three

Tournytt

Inget rubbar Koepka

"Det blir en vanlig dag på jobbet"

Martin Strömberg • 2019-05-19
Inget rubbar Koepka

Det blev en tredjerond på 70 slag för Brooks Koepka under tredje dagen av PGA Championship.

Och hans ledning på sju slag inför dagen är oförändrad inför avslutningsronden på Bethpage Black. Och Koepkas attityd inför sista ronden är likaså oförändrad.

– Det blir en vanlig dag på jobbet. Jag går upp och tar det lugnt, äter frukost och snackar med kompisar, ser vad som händer. Vi skrattar ganska mycket och sedan sätter jag på golfen, bara för att kolla in hur pinnarna sitter. Sedan kör jag ett pass på en och en halv timme med min fystränare, Marc, slår bollar en timme, puttar en stund och går till första tee. Den dagen du börjar fundera och gör en massa saker annorlunda är den dagen du börjar bli tveksam, detta är bara ännu en golfrond som så många andra för mig.

Och ledningen på sju slag är inget som Koepka heller funderar särskilt mycket på.

– Nej, det förändrar ingenting. Jag försöker att träffa så många fairways jag kan och hade spelat likadant om jag haft ett slag eller sju slag eller legat efter. Det är bara en golfrond och om jag vinner är det kanon men jag kommer att vara nöjd bara jag går ut och spelar som jag vet att jag kan. Alla är olika men det funkar för mig. Jag behöver ingen idrottspsykolog och jag tror att många överarbetar saker och försöker för mycket.

Efter tredjeronden fick Koepka frågan om han visste vad han hade för vilopuls och hur pulsen på banan är jämfört med den.

– Jag har ingen aning om sånt. Men förmodligen ungefär samma på banan som när jag ligger på soffan hemma, jag oroar mig aldrig. Det finns två alternativ, antingen slår jag ett bra slag eller ett dåligt och jag försöker naturligtvis aldrig att slå out eller ner i ett vattenhinder, det finns helt enkelt inget att vara rädd för. Jag arbetar hårt och gör mitt bästa hela tiden.

Brooks Koepka har vunnit tre av de sju senaste majortävlingarna och kan under söndagen ta sin fjärde stora seger. Och han avslöjar vilka två spelare som påverkat honom mest och som gett honom den avslappnade attityd som imponerar så stort.

– Jag har lyssnat mycket på DJ (Dustin Johnson) och G-Mac (Graeme McDowell). Vi har pratat mycket och jag är imponerad över deras sätt att hantera press och hur de beter sig på banan. Vi brukar snacka och jag sitter och suger åt mig av vad de säger och hur de är när vi spelar. De har betytt mycket för mig.

På delad andraplats inför slutronden finns Harold Varner III, thailändaren Jazz Janawattananond, Luke List och just Dustin Johnson.

Inget rubbar Koepka
Scroll to Top