Tournytt

Koepka i förkrossande form

Leder med sju slag efter halva PGA Championship

Martin Strömberg • 2019-05-18
Koepka i förkrossande form

Det brukar kunna vara svårt att upprepa en kanonrond i golf, att det ofta kommer en liten reaktion dagen efter.

Brooks Koepka bryr sig inte om sånt.

Hans 63:a, som var nytt banrekord på Bethpage Black, första dagen, följdes upp av en 65:a andra. Efter halva PGA Championship är den trefaldige majorsegraren tolv under par och leder med sju (!) slag.

Hans 128 slag är rekord i majorsammanhang.

– Det var en lång kamp idag och jag slog inte bollen lika bra. Jag hade inte min bästa dag och släppte många slag till höger. För mig var dagens rond mer imponerande än den igår, sa Koepka efter ronden.

Han inledde med tre birdies första fyra hålen. Efter en liten svacka i mitten hittade han birdieproduktionen igen på slutet och gjorde fyra nya sista sex hålen.

En av de delar som impnerar mest med Koepka är hur han lyckas ta sig ur den tjocka ruffen på ett helt annat sätt än många andra spelare. Längre.

– Det är därför jag går till gymmet varje dag, förklarade Koepka med ett leende.

Koepka har redan tre majortitlar och oddsen är naturligtvis låga på att det blir en fjärde efter sin fantastiska inledning av årets PGA Championship. Och han kommer inte att hålla tilbaks i helgen.

– Jag vill öka ledningen och det finns ju leaderboards var tredje hål så jag ska hålla koll på hur det går. Jag ska fortsätta att försöka undvika dubbelbogeys så får vi se hur det går.

På delad andraplats finns Jordan Spieth och Adam Scott, båda fem under par. 

Koepka i förkrossande form


Scroll to Top