Tournytt

Lee: ”Spänd att se vad jag kan göra i veckan”

Ett oväntat namn hittar vi närmast bakom Brooks Koepka. Danny Lee är bara ett slag ifrån ledaren och det här beror på hans nyfunna längd från tee, även om han inte var speciellt lång från tee…

Jesper Johansson • 2019-05-17
Lee: ”Spänd att se vad jag kan göra i veckan”

Under veckan har vi kunnat höra spelarna som deltar i veckans major att man tjänar på att slå långt. Bethpage Black, där PGA Championship spelas, har dränkts i regn och är därför mjuk vilket resulterar i drivar utan rull.

Vatten på kvarn fick de spelarna när Brooks Koepka tidigt under torsdagen gick upp i ensam ledning efter banrekordet 63 slag, sju under par.

Koepkas kross – 63 slag och banrekord

Men sent på torsdagen visade Danny Lee att även spelare med lite mindre löd i trasan kan ta sig högt upp på ledartavlan.
Nya zeeländaren gick nämligen runt på 64 slag och är därmed ensam tvåa, tre slag före Tommy Fleetwood som är tre under par. 

Danny Lee själv säger att hans fina resultat trots allt handlar om att han hittat några extra meter från tee. Trots det var han på torsdagen långt ifrån längst från tee (plats 91).
– Jag slog inte bollen tillr��ckligt långt för att kunna tävla i majors, PGA Championship eller US Open. Men nu slår jag definitivt längre. Det här är första majortävlingen jag spelar med den här distansen och jag är spänd på att se vad jag kan göra den här veckan, sa Lee efter rundan.

”Segt att avsluta som jag gjorde”


Stenson: "Tur att man inte spelar Bethpage varje vecka"

Trots att Lee under torsdagen inte var bland de längre från tee kan man se i statistiken för året att han ökat sin snittlängd med nästan 10 yards. Det gör att han nu är rankad 48:e längst på touren, vilket är 100 platser bättre än 2018.


Scroll to Top