Tournytt

”Project 300” har gjort Rose till en bättre golfare

Justin Rose är en av världens absolut bästa golfspelare. En stor anledning till det är hans nyfunna längd från tee.

Jesper Johansson • 2019-05-16

Justin Rose är en av världens bästa golfare. Engelsmannen har under slutet 2018 och inledningen 2019 varit världsetta från och till. En stor anledning till hans framgång de senaste åren är spelet från tee. Framför allt har engelsmannen börjat slå längre och det här beror på ”Project 300”, som han och hans team kallat det.
– För fyra-fem år sedan startade vi i teamet något vi kallade ”Project 300”. Jag kände att jag för att kunna tävla på touren och bli en av världens bästa spelare behövde kunna flygga bollen 300 yards (274 meter), sa Rose inför veckans majortävling på Bethpage utanför New York.
– Det kändes som en fin rund siffra men det var också distansen som krävdes för att öppna upp ett antal golfbanor för mig. Det var något som skulle göra skillnad.

Då startar svenskarna i majorn på Bethpage

Och skillnad har det gjort. Rose har visserligen inte vunnit någon majortävling men sedan ”Project 300” inleddes har engelsmannen vunnit både OS i Rio de Janeiro och FedExCup 2018. Dessutom har han alltså varit världsetta. Ett annat bevis på att hans nya, längre, slag från tee gett resultat är hans majorresultat.

De första 13 åren på touren slutade Justin Rose topp-10 i majors vid sju tillfällen. Under hans senaste fem år har han haft lika många topp 10-placeringar.

2008 snittade Rose 262 meter från tee. Tio år senare var snittet 279 meter.


Scroll to Top