Tournytt

Spieth: ”Redo att slåss om segern”

Jordan Spieth fick inte spelet att klicka under söndagen. Trots det menar han att formen är på rätt väg och att han har en chans att vinna veckans major.

Jesper Johansson • 2019-05-13

Jordan Speth har i år inte varit topp-20 en enda gång. Under söndagen hade amerikanen en god chans att lyckas med det men med en avslutande runda på par blev det till slut en delad 29:e plats, elva under par.

Trots den misslyckade avslutningsronden är Jordan Spieth positivt inställd till veckans majortävling. PGA Championship ska spelas på Bethpage Black utanför New York och om Spieth lyckas vinna kommer han att ha slutfört en career grand slam, alltså ha vunnit samtliga fyra majors.
– Jag är väldigt missnöjd med att gå på par med tanke på hur score-bar banan var. Men jag känner att jag gjorde framsteg. Jag gillade hur jag puttade den här veckan och känner att jag blir bättre för varje vecka som går vilket är trevligt. Det gör också att det långa spelet blir friare. Bra saker är på väg, sa Spieth efter det sista varvet av AT&T Byron Nelson. 

Spieth fortsätter söka efter spelet


Förra året blev det en delad 12:e plats i PGA Championship och 2016 slutade Spieth delad 10 när PGA Tour spelade på Bethpage. Med veckans resultat menar han att ett bra resultat kommer snart och kanske till och med under nästa vecka.
– Jag tänker gör vad jag gjorde den här. Veckan men minimera mina misstag något. Mitt spel är redo att slåss om segern. Det handlar om att sätta sig i en bra position.


Scroll to Top