World Golf Championships-Dell Technologies Match Play – Round Two

Tournytt

Bradley smög ut på veckans majorbana under sin collegetid

Det lönar sig att ha kontakter. Fråga bara Keegan Bradley, som under sin collegetid spelade flera hundra varv på Bethpage Black – trots (eller tack vare) att banan var stängd.

Text: Jesper Johansson • 2019-05-13
Bradley smög ut på veckans majorbana under sin collegetid

PGA Championship spelas den här veckan på Bethpage utanför New York. Klubben har fem golfbanor och den svåraste, “Black”, är den som spelarna ska bemästra i veckans majortävling.

En som har bemästrat banan förut är Keegan Bradley.

Amerikanen har visserligen inte vunnit någon stor tävling på banan, men eftersom han gick på college i närheten (St Johns University Queens Campus), har han under flera år kallat banan sin hemmaklubb.

Så sänds PGA Championship


Då startar svenskarna i majorn på Bethpage

I en intervju med Golf Week berättar Bradley att golfklubben var stängd för banarbetare på måndagar men eftersom han och hans kamrater lärde känna greenkeepern tilläts de smyga ut på den klassiska golfbanan. Så varje måndag spelade de flera varv på Bethpage Black.
– Vi spelade i en grupp bestående av åtta-nio spelare och vi spelade så mycket vi kunde. Det var så roligt. Det är få förunnat att ha en så fin golfbana för sig själv.
– Det är min favoritbana i världen och jag har många fina minnen från banan. Jag har spelat den flera hundra gånger. Men jag tror inte det ger mig så stor fördel. I majors är det svårt att veta hur banan kommer vara uppsatt. Men jag kommer till tävlingen ganska avslappnad, jag behöver ju inte lära mig hur den spelas eller så.

Keegan Bradley spelar tillsammans med Padraig Harrington och Martin Kaymer de första två rundorna av PGA Championship. På sin favoritbana hoppas han hitta formen, då han hittills i år “bara” har två topp 10-placeringar.
– Jag har spelat bra men inte fått ihop fyra bra varv. Jag måste bli hetare med puttern. Det hade varit härligt att göra det på Betthpage, säger Bradley till Golf Week.

Keegan Bradley vann PGA Championship 2011 på Atlanta Athletic Club.


Text: Jesper Johansson • 2019-05-13
TournyttKeegan BradleyPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top