Tournytt

PGA Tour-vinnaren behandlar sitt alkoholberoende

Chris Kirk slutar spela golf på obestämd tid. Detta på grund av ett alkoholberoende och depression.

Jesper Johansson • 2019-05-08

Chris Kirk meddelar att han avbryter allt golfande för att istället bli kvitt sitt alkoholberoende och sin depression.

PGA Tour-spelaren, som bland annat vann Crowne Plaza Invitational at Colonial 2015, meddelar via sociala medier att han inlett ”ett nytt och bättre kapitell av sitt liv”.
”Jag har haft alkoholproblem och en depression under en längre tid nu. Jag trodde att jag kunde kontrollera det, men efter flera återfall har jag kommit till insikt att jag inte kan fixa det här på egen hand. Jag kommer att ta en obestämt lång paus från PGA Tour för att göra något åt de här problemen. Jag vet inte när jag kommer tillbaka, men just nu behöver jag fikusera på att vara den man min familj förtjänar”, skriver Chris Kirk.

Garrigus avstängd efter positivt drogtest

Chris Kirk är rankad 188 i världen men har som högst varit på plats 16. Tillsammans med sin fru har de tre barn i åldrarna sju år, fem år och 20 månader.

I februari 2019 meddelade en annan golfprofil, Rocco Mediate, att han också lider av ett alkoholberoende och att han därför tvingats sluta dricka. I en intervju sa 56-åringen att han spelat proffsgolf onykter.
– Innan jag slutade dricka i oktober 2017, så gick det inte en dag under flera år utan att jag drack. Jag visste då att alkoholen till slut skulle knäcka mig.
– Jag har tävlat onykter. Det var normalt för mig. Det var en daglig rutin. Det hände inte vid varje tävling, men när jag hade ont i kroppen, sa Mediate då. 

 

PGA Tour-vinnaren: “Jag tävlade onykter”


Scroll to Top