Tournytt

Kinhult och Wallin hyllas i USA

Frida Kinhult och Beatrice Wallin prisas för sina insatser.

CM Hellsten • 2019-05-03

Frida Kinhult och Beatrice Wallin kommer från den gyllene generationen svenska talanger som 2017 fyllde halva det europeiska laget i Junior Solheim Cup.
Numera har duon flyttat över Atlanten för collegegolf och studier på Florida State University.
Där har framgångarna fortsatt.

Dokument: En gyllene generation

I början av mars bärgade Frida Kinhult sin andra seger och det har blivit topp-10-placeringar i alla hennes åtta starter.
Det är första gången som någon från hennes skola lyckats med den bedriften.
Frida Kinhult rankas som tvåa på USA:s collegetour med en snittscore på 69.96.

Florida State ingår i Atlantic Coast Conference och nu har Frida Kinhult utsetts till Årets spelare och Årets förstaårsstudent.
Juryn består av ACC:s tolv coacher.
– När coach Bond och jag skrev ner mina mål för det här året var de här utmärkelserna faktiskt två av dem. Jag är en väldigt tävlingsinriktad spelare och älskar att nå mina mål. Att bli uppmärksammad av coacherna är ett bevis på att min process och mitt hårda arbete fungerar och utvecklar mig som golfare och person, säger Frida Kinhult i ett uttalande.

Kinhult: ”Mitt svåraste beslut i livet”

Frida Kinhult hade kvalat in till den historiska tävlingen Augusta National Womens Amateur veckan före The Masters, men valde att tacka nej för att istället spela årets första major.
Lagkamraten Beatrice Wallin, från Hills utanför Göteborg, kom dock till start på Augusta National och blev bästa svenska i turneringen som Jennifer Kupcho vann.

Wallin bästa svenska när Kupcho vann på Augusta National

Kupcho delade Årets spelare-utmärkelsen med Frida Kinhult.
När Atlantic Coast Conference tog ut sitt All-Star-lag fanns Frida Kinhult och Beatrice Wallin med bland de 15 spelarna, precis som Jennifer Kupcho.
– Att komma med i All-Star-laget är en stor ära och något som jag ska dela med mina lagkamrater och coacher. Jag är så tacksam för att vara en del av Florida State, säger Beatrice Wallin i ett uttalande.


Scroll to Top