Tournytt

Casey om speltempot: ”Vi går runt i cirklar”

Långsamt spel är ett problem så väl på tourerna som för oss amatörer. Paul Casey har nu gett sig in i debatten.

Jesper Johansson • 2019-05-02

Den konstant heta potatisen ”Speltempo” är återigen ett diskussionsämne.

Edoardo Molinari meddelade via Twitter att han fått nog och valde att publicera de listor med spelare som är varnade och bötfällda för att ha ett lågt speltempo.

Tre bötfällda för långsamt spel

Men alla spelare är inte eniga om att speltempot är för lågt. Graeme McDowell säger att det snarare handlar om antalet golfare på banan och hur själva banan sätts upp, att det inte går att spela så mycket snabbare. 

Paul Casey har nu också gett sig in i debatten och engelsmannen säger att han förstår bådas perspektiv angående speltempot.
– Det är otroligt svårt att ta sig runt banorna. Det är en kombination av många saker och jag har egentligen ingen lösning. Ingen har en lösning och det känns som att vi går runt i cirklar. En del handlar om hur banorna sätts upp och en del om antalet spelare ute på banan, sa Casey inför veckans Wells Fargo Championship.


Men även om Casey förstår vad McDowell menar säger han att speltempot är ett problem.
– Vi måste alltid vara varsamma när det kommer till sportens image. Långsamt spel är en av de sakerna som kan ses negativt. Det skulle vara dumt att säga att vi inte har något problem med långsamt spel. Långsamt spel gör det frustrerande att titta på plats och på TV.


Scroll to Top