Tournytt

Stenson och McDowell fint med i New Orleans

Gick fem under par i foursome

Martin Strömberg • 2019-04-27

Zurich Classic är en av de udda PGA Tour-tävlingarna som spelas i parform. Henrik Stenson har tidigare spelat med Justin Rose men i engelsmannens frånvaro spelar han den här upplagan tillsammans med nordirländaren Graeme McDowell.

– Vi har spelat mycket golf tillsammans genom åren även om vi aldrig tävlat ihop tillsammans, säger Stenson.

– Vi har samma coach i Pete Cowan och tränar på samma range i Lake Nona så vi slår många bollar ihop och träffas ofta, fyller McDowell i.

Eftersom spelet bröt den första dagen blev det en lång andradag för paret och de hann med både en fyrboll-bästboll och en foursome under fredagen. Efter 65 slag i bästbollen var det dags för den svåraste spelformen foursome på eftermiddagen och de steppade upp spelet ännu ett snäpp.

– Vi spelade kanske inte vårt absolut bästa men vi behövde inte betala så dyrt för missarna. Vi träffade många fairways och greener och skötte oss bra runt och på greenerna så det var en ganska stark foursome ändå, sa Stenson efter parets 67:a.

Totalt sett ligger Stenson/McDowell på en delad sjätteplats, just nu två slag bakom ledande Malnati/Hurley III. Många av paren har inte spelat klart andra ronden men om någonting så borde Stenson/McDowell klättra något när ronden spelas klart på lördagsmorgonen.

Två andra svenska spelare finns i fältet.

Jonas Blixt ihop med Cameron Smith slutade sex under par och kommer att missa kvalgränsen. Freddie Jacobson och Chad Campbell har fortfarande nöjligheten att spela sig in i helgen. De är sju under just nu och har bara spelat två hål av sin foursome.

 

Stenson och McDowell fint med i New Orleans


Scroll to Top