Tournytt

Boqvist och Iturrios ryckte i Marocko

Svensk-spansk match att vänta under finalronden

Martin Strömberg • 2019-04-27

Svenska Lina Boqvist och spanjorskan Nuria Iturrios lämnade de övriga spelarna bakom sig under tredje ronden av Lalla Meryem Cup.

Duon är tio under par på Royal Golf Dar Es Salam Blue Course och hela sju slag före nästa grupp som bland annat består av svenska Caroline Hedwall, som hade dagens bästa score med 68 slag, på tre under par.

– Jag spelade verkligen stabilt idag och hade massor av birdiechanser, sa Hedwall efter sin fina rond.

Boqvist spelade också stabilt under lördagen och undvek bogeys helt. Scorekortet innehöll fyra birdies och fjorton par. På 54 hål har svenskan bara gjort fyra bogeys och en dubbel på den stentuffa banan.

– Jag älskar den här banan och den har blivit ännu bättre sedan förra året. Greenerna är hårdare och det kommer att bli en rolig dag i morgon, sa Boqvist till LET:s hemsida efter ronden.

Lina Boqvist har hittills inte vunnit på LET och har som bäst den här säsongen varit delad åtta i Canberra. Hon var också delad åtta i fjol här i Marocko.

Bakom Boqvist och Hedwall har vi ytterligare två svenskor bland de 20 främsta; Camilla Lennarth på en delad sjätteplats samt Sarah Nilsson på delad 18:e.

 

 

Boqvist och Iturrios ryckte i Marocko
Scroll to Top