HUGEL-AIR PREMIA LA Open – Round One

Tournytt

Tre svenskor topp-20 i Los Angeles

Tre av sex svenskor har fått en kanonstart på LPGA Tour.

Jesper Johansson • 2019-04-26

LPGA Tour har tagit sig till Los Angeles och Wilshire Country Club för att spela andra upplagan av Hugel-Air Premia Open. 

I startfältet hittar vi sex svenskor och hälften av dem har fått en kanonstart på veckan. Dani Holmqvist, Madelene Sagström och Pernilla Lindberg är alla ett under par efter 18 spelade hål, vilket innebär att de är delad 19 på ledartavlan. I och med det är trion fem slag bakom ledarduon bestående av Stacy Lewis och Hannah Green.

Lewis gjord tolv par och sex birdies under torsdagen. Green gjorde samma sak.
– Jag slog bollen bra och puttade fint. Det är kombinationen jag saknat på sistone, att kunna sätta ihop dem två. Äntligen lyckades jag på samma dag, sa Lewis efter rundan.

Förra året missade amerikanskan cutten i tävlingen efter ronderna 75-73. Men då spelades banan annorlunda, menar tolvfaldige LPGA Tour-vinnaren.
– Förra året var det superhårt och då gillar jag inte golfbanan. Det kändes inte som att man belönades för bra slag och det blev lite konstig golf. Nu är greenerna mycket mjukare och man kan slå bättre golfslag.

 

Utöver de tre svenskorna som delad 19:e platsen deltar också tre andra blågula spelare. Anna Nordqvist och Louise Ridderström är båda fem över par och delar därmed 122:a platsen. Linnea Ström är åtta över par och är därmed sist efter första rundan.

Här är toppen av ledartavlan:

Tre svenskor topp-20 i Los Angeles

Scroll to Top