Tournytt

”Jag sa upp mig måndagen efter Masters”

John Peterson tittade på Masters och insåg att han längtade tillbaka till proffsgolfen. Därför valde han att på måndagen efter majortävlingen säga upp sig från sitt vanliga arbete.

Jesper Johansson • 2019-04-26

Tiger Woods seger i Masters ger ringar på vattnet. Segern inspirerar säkerligen unga golfare att nå sina drömmar och ta sig ut på de stora tourerna. Men även mer rutinerade golfare påverkades av 43-åringens 15:e majorseger i karriären.

ÅSGÅRD: ”Segern som betydde så mycket mer”

John Peterson spelade tidigare på PGA Tour men har gått i pension, lämnat pensionen för att sedan pensionera sig igen. Därefter valde amerikanen att ge sig in i bostadsbranschen och har arbetat med det sedan hösten 2018.

Men Tiger Woods seger gör att han nu väljer att rosta av den gamla svingen.
– Ibland måste du ta ett steg tillbaka för att inse vad du egentligen har. Jag var i ett kontor i sju månader och det var toppen när jag startade, jag kunde betala räkningarna, sa Peterson i ett lokalt radioprogram i New Orleans, där PGA Tour spelas i veckan.
– Sedan startade Masters och jag såg Patrick Cantaly på TV, som 2011 slutade tvåa – efter mig – i National Championship. Han slutade nia i Masters.

TV: Peterson kör en Happy Gilmore

Att han slutade nia i Masters var något Peterson menar påverkade honom. Detta då han besegrat honom flera gånger tidigare. Och som om Cantlays niondeplats inte var nog fick han också se sin stora idol, Tiger Woods, vinna tävlingen.
– När han vann, med hela sin historia, det var så inspirerande. Så jag sa upp mig från jobbet dagen efter Masters.

Tidigare den här veckan deltog John Peterson i ett kval till veckans Web.com Tour-tävling och missade att ta sig in i tävlingen med ett slags marginal. Nu ska han fortsätta att försöka kvala in i tävlingarna för att på så sätt ta sig tillbaka in på PGA Tour så småningom.
– Jag tar en stor risk och jag har inte riktigt råd att spela dåligt just nu. Så jag måste kvalificera och så. Jag kommer komma tillbaka, det vet jag, sa Peterson.
– Jag kände sådan ånger när jag såg spelare jag besegrat genom livet sluta topp-10 i en major och jag vet att jag också kan göra det.


Scroll to Top