5de3e0f04ad8f

Tournytt

Här spelas Ryder Cup 2040?

I höst inleds bygget av två golfbanor i området där PGA of Americas nya huvudkontor ska placeras. Om 21 år kan Ryder Cup spelas på anläggningen.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-25

I december meddelade PGA of America att de ska flytta från Palm Beach Gardens i Florida till Frisco, Texas. Och flytten går till ett område där två golfbanor nu ska byggas. På det 2 428 kvadratmeter stora området ska en bana skapas med riktlinjerna “rolig och spelbar”. Bredvid den ska ytterligare en bana byggas men ha mer av en mästerskapskaraktär.
– Det här kommer bli mer än vårt huvudkontor och mycket mer än två golfbanor. Vi försöker bygga ett samhälle för golfare. Jag tänker mig ett laboratorium, ett universitet, en destination man inte bara åker till för att spela golf, säger PGA-chefen Seth Waugh i ett pressmeddelande. 

Den svårare banan ska byggas av Gil Hanse och blir 6 949 meter som längst. Trots att första spadtaget inte är gjort ännu meddelar PGA of America också att banan kommer stå som värd för PGA Championship både 2027 och 2034.

Där spelas Ryder Cup – om 18 (!) år

Ännu längre framförhållning har planerna för att placera ett Ryder Cup på banan. Det skulle isåfall ske om 21 (!) år, 2040.

Här spelas Ryder Cup 2040?

Utöver de två golfbanorna ska ett enormt övningsområde, en korthålsbana, ett klubbhus, ett hotell, konferenscenter och en park byggas. Chefen för PGA of America, Seth Waugh, har en förhoppning att samhället som byggs upp ska bli golfens “Silicon Valley”, alltså en plats där hela golfindustrin i USA samlas.
– Vi kan göra allt mer välkomnande, mer inkluderande och tillgängligt. Vi kan få sporten att likna världen mer. Vi kan också kanske få världen att likna sporten mer, säger Waugh.

Planen är att första spadtaget tas i slutet av 2019 och att banorna går att spela 2022.Text: Jesper Johansson • 2019-04-25
TournyttBanor & resorRyder CupTournyttUSA
Scroll to Top