The Masters – Round One

Tournytt

Dansken får temporärt medlemskap på PGA Tour

Lucas Bjerregaard kommer att spela på PGA Tour under resten av säsongen för att säkra ett permanent kort på den amerikanska touren.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-23

Efter att Lucas Bjerregaard besegrade Tiger Woods i en av matcherna i WGC – Dell Technologies Match Play blev dansken ett namn på många golfsupportrars läppar. 27-åringen kommer nu bli en ännu vanligare syn i USA då han fått ett temporärt medlemskap på PGA Tour. 

Bjerregaard slog ut Tiger

Bjerregaard är rankad 44 i världen och slutade delad 21 i The Masters tidigare i april. Efter att ha förlorat mot Francesco Molinari i matchtävlingen sa han så här om att spela i USA.
– Det är självklart ett av mina mål. Jag skulle älska att spela mer här och jag har njutit av de senaste veckorna. Det hade varit härligt att i alla fall ha valmöjligheten att spela mer här. Förhoppningsvis kan jag spela bra nog att behålla ett kort på PGA Tour.

Bjerregaard är ende dansken på PGA Tour och med det temporära medlemsskapet på touren kan han inte spela i slutspelet, så länge han inte vinner en tävling. Han kan däremot acceptera hur många inbjudningar som helst fram till slutspelet startar i augusti.Text: Jesper Johansson • 2019-04-23
TournyttLucas BjerregaardPGA TourTournytt
Scroll to Top