Tournytt

Norén och Stenson ger sina segertips

Stenson har en outsider till den gröna kavajen

Martin Strömberg • 2019-04-13

Alex Norén kom in på 75 slag tredje ronden och var inte alltför besviken efteråt.

– Det var ungefär som de första två dagarna och jag vet ju vad jag har för problem och jag vet vad jag ska göra. Det är bara att det är lite segt när det inte släpper. Det går lite upp och ner i en karriär och man faller ofta tillbaks i samma mönster och svingproblem. 

Och Norén poängterar betydelsen av att slippa åka hem och att istället få två bra tävlingsronder på en stentuff bana.

– Ja, det betyder mycket. De perioder som det gått segt i karriären har det ofta berott på att man fått för lite tävlingsronder och då kan det lätt bli lite mentalt också.

Inför avslutningen av årets Masters tror Norén att det kommer att vara en öppen historia. Dels beroende på att banan inte spelas riktigt lika tuff som vanligt.

– Nej, man behöver inte spela otrolig golf som det kan vara vissa år. I så fall hade jag mest trott på dem som slår bollen bäst. Adam Scott eller Brooks Koepka. Tiger har också chansen och det vore grymt stort. Han kan slå låga slag med lite spinn in mot de här greenerna.

Henrik Stenson tror mycket på sin spelpartner från de första två dagarna, Tony Finau.

– Han slog många bra drives och jag tycker att han hade riktigt fin touch och slog bra slag runt greenerna. Han kan definitivt vara med och slåss om det.

 


Scroll to Top