5de3e3158f1ec

Tournytt

Molinari tar inte sin framgång för givet

Efter sitt bästa år i karriären fortsätter italienaren jobba hårt för att bli en bättre golfare.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-10 Uppdaterad 2019-12-12
Molinari tar inte sin framgång för givet

Francesco Molinari har haft ett fantastiskt år. I maj 2018 vann han BMW PGA Championship och följde sedan upp det med en seger i Quicken Loans National innan han i juli lyckades vinna The Open på Carnoustie. Efter det vann han fem raka matcher i Ryder Cup och kunde därefter ta semester efter ett minst sagt lyckat golfår.

2019 har italienaren inlett ännu starkare än 2018, då han vann Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i mars. De fina resultaten har dock inte kommit av en slump, utan hård räning ligger bakom framgången.
– Jag har varit i riktigt bra form och har ett gott självförtroende. Jag har jobbat hårt de senaste åren och nu skördar jag frukterna. Men man ska aldrig ta framgång för givet och jag fortsätter att jobba hårt för att fortsätta på samma spår. Jag vill vinna så mycket jag kan, sa Molinari på en presskonferens inför The Masters.

Så sänds Masters

För att vinna den här veckan är världssjuan väl medveten av vad han ska för bättra. Tidigare har italienaren haft problem med Augusta Nationals greener.
– Det är på och runt greenerna jag haft problem. Det är en stor utmaning på grund av greenhastigheterna. Jag hoppas att det jag tränat på på greenerna kan synas den här veckan. 

Tippa Masters – vinn tre dussin Pro V1-bollar

När Molinari fick frågan vad som passar honom på banan berättade han att missar från tee inte behöver bli för dyrt och att det istället handlar om att slå bra andraslag.
– Man måste vara bra in mot green. Utslagen är förstås viktiga men inte avgörande. Man kan spela den här banan från ruffen men det handlar om att missa fairway på rätt sida så att man fortfarande kan slå in mot greenen. Inspel är min styrka. 

Francesco Molinari spelar de två inledande rundorna tillsammans med Rafa Cabrera Bello och Tyrrell Hatton. Här kan du se alla starttider och grupper. 



Text: Jesper Johansson • 2019-04-10
TournyttFrancesco MolinariTournyttUS Masters
Scroll to Top