The PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

DeChambeau: ”Mina förberedelser här är mer intensiva”

Bryson DeChambeau tar i vanliga fall hjälp av "green books" för att läsa greenerna. Någon sådan finns inte för Augusta National, vilket gör att han måste koncentrera sig mer för att få ordning på spelet inför majorn.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-09 Uppdaterad 2019-12-12
DeChambeau: ”Mina förberedelser här är mer intensiva”

På vanliga PGA Tour-tävlingar finns så kallade “green books” tillgängliga för spelarna. I de böckerna kan man se en greens lutning och därmed bestämma hur man ska slå en putt.
På Augusta National finns ingen sådan bok tillgänglig. Det ställer till det för en del spelare som använder hjälpmedlet varje vecka.

Så sänds Masters


Avslappnad Alex Norén redo för Masters

En av de spelare som kan få problem med Augusta Nationals greener är Bryson DeChambeau.
Amerikanen som har ett vetenskapligt synsätt på sporten brukar i vanliga fall använda sig av greenböcker för att på så sätt kunna räkna ut lutningens procent. Det går inte på Augusta National och därför måste han förbereda sig mer på de kortast klippta ytorna.
– Det ändrar en hel del. Jag försöker att lista ut vad lutningens procent är med hjälp av ögonen istället. Det är allt man kan göra här och jag måste träna mycket mer här på Augusta eftersom jag inte kan ta fram en bok och se om en putt har tre procents lutning, eller så, sa DeChambeau på en presskonferens under måndagen.

Här är årets startfält i Masters

Trots att amerikanen inte kan förbereda sig på samma sätt som han brukar göra anser han inte att han inte har någon nackdel gentemot de övriga i fältet.
– Den här veckan är unik. Reglerna är lite annorlunda, men min vilja att lista ut saker är densamma. Vad jag kan göra här är inte lika mycket som på andra platser men det är okej. För om vi faktiskt lyckas lista ut något här har vi en stor fördel mot de andra spelarna. Mina förberedelser här är mer intensiva än på andra ställen.



Text: Jesper Johansson • 2019-04-09
TournyttAugusta NationalBryson DeChambeauTournyttUS Masters
Scroll to Top