5de3e433571d5

Stora namn jagar Si Woo Kim

Jordan Spieth och Rickie Fowler är bara två slag bakom Si Woo Kim, som leder Texas Valero Open.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-05 Uppdaterad 2019-12-12

2017 vann Si Woo Kim Players Championship på TPC Sawgrass. Den här veckan förbereder sig sydkoreanen inför nästa veckas Masters Tournament och formen ser ut att vara på plats. Efter 18 spelade hål är han i ensam ledning i Texas Valero Open efter en 66-rond där han gjorde fem birdies de sista åtta hålen.

Men det är 54 hål kvar att spelas i Texas och Kim kan definitivt inte slappna av. Bara två slag bakom honom är storstjärnorna Rickie Fowler och Jordan Spieth. Efter ett, i sina mått mätt, dåligt år – närmar sig Jordan Spieth sin gamla fina form. Så här sa han efter rundan.
– Förutom en treputt spelade jag en ganska bogeyfri typ av golf. Jag satte mig i en position med järnen för att göra par som sämst. Svingen närmar sig. Puttningen känns bra. Jag förbättrar mitt spel från dag till dag, i dag kunde jag bara inte riktigt få i bollen, sa Spieth efter rundan. 

Jordan Spieth har inte varit bättre än delad 35 på sina åtta tävlingsstarter i år men hoppas nu ha hittat något som kan göra att han fyller på garderoben med ytterligare en grön kavaj nästa vecka. Inför sin seger 2015 slutade han delad tvåa i Houston Open. Och innan han slutade trea i förra årets upplaga blev det en delad tredjeplats i Texas, Spieths hemstat.
– Jag har alltid gillat att spela i Texas inför Augusta. Jag försöker att bli lite bättre varje dag under hela den här veckan inför kommande majortävling.

Här är toppen av ledartavlan:

Stora namn jagar Si Woo Kim


Text: Jesper Johansson • 2019-04-05
TournyttJordan SpiethPGA TourSi Woo KimTournytt
Rulla till toppen