Maja Stark Rond 1 Augusta National Women´s Amateur

Tournytt

Stark bästa svenska efter rond 1 i Augusta

Maja Stark är bästa svenska efter 18 spelade hål i Augusta.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-04 Uppdaterad 2019-12-12

Den här veckan är det urpremiär för Augusta National Women’s Amateur. De bästa amatörerna i världen har tagit sig till Augusta, Georgia, för att spela den stora amatörtävlingen som under de två första rundorna spelas på Champions Retreat. Sedan dras en kvalgräns och de 30 främsta spelarna får avsluta tävlingen på Augusta National Golf Club. 

Så sänds den historiska Augustatävlingen i TV

I startfältet hittar vi sex svenskor och bäst av alla efter 18 spelade hål är Maja Stark. 19-åringen från Abbekås GK är två under par efter det första varvet, en runda som innehöll två bogeys, fyra birdies och tolv par.
– Det var snabba greener, men utslagen är hyfsat lätta. Det är inte så mycket att tänka på där, så det är skönt. Inspelen in mot green är det som är svårt och det hade jag lite problem med i början men sedan blev det bättre, säger Stark till Svenska Golfförbundet som är på plats.
– Mina styrkor i dag var att jag träffade många greener. Jag spelade med god marginal och hade bra puttning i slutet.

Den fina 70-rundan gör att Maja Stark är delad fyra, två slag bakom ledande duon bestående av Jennifer Kupcho och Zoe Campos.

Lärdomar från rond 1 ska göra att Stark klättrar än mer på ledartavlan.
– Det ska bli kul att lira i morgon och jag tar med mig det jag lärt mig om banan till i morgon och försöker göra det ännu bättre.

Näst bästa svenska är Beatrice Wallin. Svenskan, som till vardags studerar på Florida State University, är ett under par och delar därmed åttondeplatsen.

Här är alla svenskors resultat:

Stark bästa svenska efter rond 1 i Augusta

Och här är toppen av ledartavlan:­

Stark bästa svenska efter rond 1 i Augusta


Text: Jesper Johansson • 2019-04-04
TournyttAugusta National Womens AmateurBeatrice WallinMaja StarkTournytt
Scroll to Top