World Golf Championships-Dell Technologies Match Play – Round Five

Tournytt

Kuchar & Garcia: ”Vi är lugna”

Sergio Garcia och Matt Kuchar pratar i en video där de förklarar att det inte finns något problem, spelarna emellan.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-02 Uppdaterad 2019-12-12

Kevin Kisner vann WGC-Dell Technologies Match Play på Austin Country Club och tog därmed hem sin största prischeck någonsin. Detta gjorde han efter att ha besegrat Matt Kuchar i finalen. Men eftersnacket har snarare handlat om en annan match, nämligen den mellan finalisten Matt Kuchar och Sergio Garcia.

De spelade mot varandra i kvartsfinalen av WGC-tävlingen och det var på hål 7 som Sergio Garcia gjorde ett misstag.
Efter att ha missat en putt skulle han snabbt slå i returen för att kunna gå vidare. Men spanjoren missade den korta putten vilket gjorde att Matt Kuchar vann hålet.

Se missen här:

Efter det misstaget ville Matt Kuchar göra rätt så han tillkallade en domare. Eftersom han inte hann ge Garcia putten innebar det att Kuchar vann hålet istället för att dela det. Till slut vann amerikanen med 2 upp. 

Kuchar kritiseras: ”Låt er inte luras av honom”

I ett Instagraminlägg som publicerats via Sergio Garcias konto kan vi nu se de båda sittandes i en golfbil och de båda pratar om hur de efterföljande spekulationerna och kommentarerna är helt felaktiga.
– Vi har gått igenom vad som hände under matchen och eftersnacket är helt inkorrekt, fel, det borde inte hända, säger Matt Kuchar och tillägger:
– Jag vill att alla ska veta att Sergio hanterade situationen och förstod att han hade förlorat hålet. Han hanterade det väldigt bra.

Garcia själv tillade att han hade gjort ett misstag och accepterade konsekvenserna.
– När allt kommer omkring gjorde jag ett misstag, Matt Kuchar visste inte hur han skulle gottgöra mig men allt är lugnt. Vi är lugna.


Text: Jesper Johansson • 2019-04-02
TournyttMatt KucharSergio GarciaTournyttWGC
Scroll to Top