World Golf Championships-Dell Technologies Match Play – Round Four

Tournytt

McIlroy klättrar på världsrankingen

Rory McIlroy lyckades inte besegra Tiger Woods och åkte därmed ut i sextondelsfinalen av WGC Match Play. Trots det klättrar han på världsrankingen.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-01 Uppdaterad 2019-12-12

Trots årets sämsta placering klättrar Rory McIlroy på världsranking. Nordirländaren hade inför WGC-Dell Technologies Match Play inte slutat sämre än delad sexa men i matchspelet tog det stopp tidigare än så. 

Rory McIlroy tog sig visserligen vidare från gruppspelet till en sextondelsfinal. Men där fick han möta Tiger Woods, en motståndare som visade sig bli för svår för 29-åringen.
Rory McIlroy var aldrig i ledning mot Woods men med birdies på hål 12 och 13 ökade dramatiken då amerikanens ledning endast var ett hål. På hål 16 vann dock Tiger Woods igen och på hålet efter var matchen över.

Kisner starkast i Austin

Efter att ha åkt ut i sextondelsfinalen var tävlingsveckan över för Rory McIlroy. Men trots den “svaga” placeringen klättrar han ändå på världsrankingen. Nordirländaren passerar Brooks Koepka och är nu rankad trea i världen.

Här är toppen av världsrankingen:

McIlroy klättrar på världsrankingen
Klicka på bilden för att komma till rankingen.

På svensktoppen klättrar spelledige Alexander Björk en placering. Jonas Blixt, som slutade delad 22:a i Corales Puntacana Resort & Club Championship, klättrar också. Från plats 315 i världen till 303.

Här är svensktoppen:

McIlroy klättrar på världsrankingen
Klicka på bilden för att komma till rankingen.


Text: Jesper Johansson • 2019-04-01
TournyttJonas BlixtRory McIlroyTournyttWGC
Scroll to Top