Paul Casey siktar på att försvara sin titel från förra året. // Foto: Getty Images

Tournytt

Casey i ledning inför helgen

Regerande mästaren i förarsätet inför helgen.

Text: Erik Hallberg • 2019-03-23 Uppdaterad 2019-12-12

Paul Casey har spelat bra under inledningen av året, men en missad kvalgräns i The Players Championship i förra veckan gjorde ändå att det gick att ifrågasätta engelsmannens möjligheter att försvara sin titel i Valspar Open.

Efter 36 spelade hål har 41-åringen gett svar på tal.

Torsdagens 70 slag följdes upp med en riktigt fin runda under fredagen.

Casey fick en bra start och inledde med tre birdies på dem första fem hålen. Ytterligare en birdie och en läcker eagle på det femte hålet, Caseys 14:e för dagen, innebar -7 totalt och ensam ledning för engelsmannen.


En bogey på dagens sista hål betydde att Casey landade på 66 slag, fem under par och en delad ledning med amerikanen Austin Cook.

Efter rundan berättade Casey att han vågar spela på ett annat sätt i år jämfört med tidigare upplagor.

– Jag har aldrig försvarat titeln i en proffstävling. Jag hade älskat att göra det. Förra året hoppades jag att jag skulle vinna. I år, med vetskapen om att jag kan vinna här i bakhuvudet, har jag en annan inställning. Jag vågar spela mer aggressivt vilket gynnar mig. 

Både Henrik Stenson och Jonas Blixt klarade kvalgränsen med minsta möjliga marginal. Stenson hade en tuff avslutning med två bogeys och en dubbelbogey under de sista nio hålen.

Sammanlagt ligger svenskarna ett över par, fem slag bakom ledande Casey.

Casey i ledning inför helgen


Text: Erik Hallberg • 2019-03-23
TournyttPaul CaseyPGA TourTournytt
Scroll to Top