THE PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

Tiger Woods är skadefri inför Masters

För bara två veckor sedan avstod Tiger Woods från att spela på grund av en skada. Med sitt deltagande i WGC- Dell Technologies Match Play nästa vecka har frågor uppstått om en tävling med potentiellt sju rundor verkligen är rätt väg att gå för att förhindra skador inför The Masters? Men Tiger Woods känner sig trygg i sitt beslut.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-19 Uppdaterad 2019-12-12

Nästa vecka spelas WGC-Dell Technologies Match Play är en tävling Tiger Woods vunnit vid tre tillfällen. Amerikanen är klar för årets upplaga och det är första gången sedan 2013 som han deltar.

Men med den nyligen gjorda pausen på grund av skada har skapat en del frågetecken. Om allt går väl ska Tiger Woods spela sju rundor i Texas – bara två veckor innan The Masters. Men Tiger Woods ser inget problem med den eventuellt höga belastningen.
– Jag har en vecka ledigt efter så nej, det är inget problem. Jag hoppas få spela alla matcher. Det hade varit jättebra. Jag är garanterad att spela minst tre matcher så det är skönt att veta att jag får spela minst tre rundor med möjlighet att få spela mer, det är som en vanlig tävling ungefär, sa Tiger Woods under en presskonferens efter Players Championship. 

Tiger skadad

Anledningen till att 14-faldige majorvinnaren hoppade över tävlingen på Bay Hill för två veckor sedan var att han hade smärtor i nacken, något som han kan härleda till sin stelopererade ländrygg.
– Jag behövde vilan. Jag behövde få saker i ordning. Om min rygg blir ansträngd kommer smärtan att röra på sig så jag måste börja vid utgångspunkten och få min ländrygg att röra på sig ordentligt och komma igång. Om jag gör det kommer resten att sköta sig självt.

Tiger Woods slutade delad 30 i Players Championship, tio slag bakom vinnaren Rory McIlroy.Text: Jesper Johansson • 2019-03-19
TournyttTiger WoodsTournyttUS MastersWGC
Scroll to Top