147th Open Championship – Previews

Tournytt

McIlroy och Fleetwood ryckte på Sawgrass

Den brittiska duon leder med tre inför helgen

Text: Martin Strömberg • 2019-03-16 Uppdaterad 2019-12-12

Det är oväntat låga scorer efter två ronder av årets Players Championship. Många trodde att flytten tillbaks till mars skulle innebära tuffare vindar och högre scorer men det har hittills den här veckan varit perfekta förhållanden.

Efter halva tävlingen är det dubbelt brittiskt i topp. Engelsmannen, Tommy Fleetwood (65-67) och nordirländaren Rory McIlroy (67-65) nådde båda tolv under efter 36 hål.

Fleetwood rivstartade andra dagen och var fyra under par redan efter tre hål. Nu leder Fleetwood på PGA-touren för andra veckan i rad.

– Det är ju bra signaler och det känns väldigt avslappnat och bra på banan just nu. En seger skulle ju innebära ett nytt steg i min karriär och det är bara kul att människor förväntar sig att jag förr eller senare ska vinna här på PGA-touren, sa Fleetwood efter sin rond.

McIlroy har redan 14 segrar på PGA-touren, varav fyra majors, men det har bara blivit en seger de senaste två åren. Under 2019 har han redan fem topp tio-placeringar och en ny seger känns verkligen nära.

– Jag är helnöjd med spelet och kanske ännu mer med min attityd, den har verkligen blivit bättre senaste tiden och jag har jobbat hårt med den delen. Men det är lite tidigt att tala om seger efter 36 hål, sa nordirländaren efter sin rond.

Andra dagens bästa rond stod 46-åriga Jim Furyk för. Han gick runt på 64 slag och tog sig ända upp till en delad andraplats tillsammans med engelsmannen Ian Poulter, mexikos Abraham Ancer och amerikanen Brian Harman, alla på nio under par.

McIlroy och Fleetwood ryckte på Sawgrass

Text: Martin Strömberg • 2019-03-16
TournyttAbraham AncerBrian HarmanIan PoulterJim FurykPGA TourRory McIlroyTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top