The Open Qualifying Series – Arnold Palmer Invitational

Tournytt

Mitchell kvalade in till The Open – utan att han visste om det

Efter vinsten i Honda Classic följde Keith Mitchell upp det med en meriterande delad sjätteplats på Bay Hill. Ett resultat som innebär att han nu är klar för The Open.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-12 Uppdaterad 2019-12-12

Livet leker för Keith Mitchell. Amerikanen fick sitt genombrott på PGA Tour under Honda Classic då han tog sin första seger på PGA Tour för två veckor sedan. Veckan därpå spelade han Arnold Palmer Invitational och slutade delad sexa tillsammans med Sung Kang, Matt Wallace och Rory McIlroy.

Det resultatet innebär att han nu kvalat in till The Open på Royal Portrush i juli. Men det visste han inte om förrän någon påpekade det.
– Jag visste inte det förrän efter rundan. Och jag är glad att det var så, eftersom putten på hål 18 hade varit lite läskigare om jag vetat det, sa Mitchell till Golf.com.

Doldisen knäckte världsnamnen

Tre platser skulle delas ut till spelare som inte redan var klara för The Open. Men för att få en biljett till de brittiska öarna krävdes en placering topp-10 på Bay Hill. De andra två spelarna som fick en inbjudan till majorn var Sungjae Im och Sung Kang. När Mitchell väl fick reda på att han ska spela blev han glad.
– Jag älskar den typen av banor och hur olika de är från vad vi spelar normalt. Man måste vara mer kreativ och det är alltid roligt. Jag har aldrig spelat i en tävling likt den så nu när jag fått chansen är jag exalterad.

Efter segern i Honda Classic fick Keith Mitchell en biljett till The Masters vilket innebär att han på två veckor kvalat in till två majortävlingar.

Vinn 5 dussin golfbollar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev


Molinari vinnare efter magisk runda



Text: Jesper Johansson • 2019-03-12
TournyttKeith MitchellPGA TourThe OpenTournytt
Scroll to Top