Lynn Carlsson of Sweden during the third round

Tournytt

Carlsson i delad ledning

Lynn Carlsson är efter en fin lördagsrond i delad ledning.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-09 Uppdaterad 2019-12-12

Med en runda kvar av Women’s NSW Open är Lynn Carlsson i delad ledning. Varbergsspelaren är totalt tio under par efter att under lördagen gått runt på 67 slag, –4.

Det var på dagens sista hål som Carlsson gick upp i den delade ledningen efter ett inspel inom meter från flaggan. Därifrån kunde hon knappt missa.
– På sista hålet hade vi en exakt siffra och kände att den klubban var rätt. Sedan slog jag bollen bra också, sa Carlsson till LET efter rundan.
– Jag trivdes där ute och spelade bra i dag. Det var samma sak i går. Jag slog många bra slag in mot green och hade några enkla birdies. Det var trevligt. 

Vinn 5 dussin golfbollar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Med en runda kvar att spela har Carlsson aldrig varit närmare en seger på Ladies European Tour. Situationen trivs svenskan i.
– Det är en ny dag i morgon och vi får se vad som händer, men självklart är det en skön känsla att vara i delad ledning. Det är alltid skönt att ha segervittring, så det komer bli en bra dag.

Lynn Carlsson delar ledningen med Meghan MacLaren, som är regerande mästare.

Här är toppen av ledartavlan:

Carlsson i delad ledning

Ytterligare sex svenskor klarade cutten i Australien. Emma Nilsson är näst bästa blågula spelare, på en delad 18:e plats (-2). Filippa Moerk och Sarah Nilsson delar 23:e platsen, ett under par. Julia Engtröm och Camilla Lennarth är två över par och är på en delad 38:e plats. Delad 43:a är Lina Boqvist, tre över par.



Text: Jesper Johansson • 2019-03-09
TournyttLadies European TourLynn CarlssonTournytt
Scroll to Top