Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Preview Day 3

Tournytt

McIlroy om USGA: ”Alla gör vi misstag”

Efter en vecka av heta diskussioner om golfreglerna valde Rory McIlroy att under en presskonferens inför veckans Arnold Plamer Invitational försvara USGA och R&A.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-07 Uppdaterad 2019-12-12

Rory McIlroys tourkollega Justin Thomas är en av de spelare som under veckan öppet kritiserat USGA och regelförändringarna som trädde i kraft 1 januari i år. Det resulterade i att de amerikanska förbundet hängde ut Thomas på Twitter och sa att han ställt in alla möten som de bokat med varandra.

Justin Thomas svarade på det genom att förklara att det helt enkelt inte var sant. USGA fick sen, via sociala medier, meddelat att Thomas hade rätt och att han faktsikt inte alls tackat nej till några möten.

 

Thomas i öppet bråk med USGA: ”Justin, vi behöver prata”


USGA backar efter att ha hängt ut Thomas

Thomas är dock inte den enda spelaren som kritiserat de beslutande organen. Adam Scott och Rickie Fowler har också uttryckt sig negativt till reglerna.
Alla är dock inte lika missnöjda. Bland annat har Thomas Björn och Padraig Harrington försvarat de nya reglerna genom att påpeka att alla haft möjlighet att påverka dem. 

Ryder Cup-kaptenerna försvarar golfreglerna

Nu är det ytterligare en spelare som försvarar USGA. Rory McIlroy fick under en presskonferens svara på frågor om regeldiskussionen som pågått senaste tiden och han menar att många regelförändringar kan bli bra på sikt.
– De bestämmande organen är ett väldigt enkelt mål just nu inom golfen och det är väldigt enkelt för människor att hoppa på kritiktåget, sa McIlroy.
– Men det är inte så att de som bestämmer försöker göra golfen sämre, de försöker hjälpa sporten på något sätt. Så jag tycker att vi ska ge dem lite spelrum och säga att, ja, de gjorde några misstag, men vi alla gör misstag. Jag är säker på att de kommer få ordning på allt så småningom.

I veckan spelar Rory McIlroy tillsammans med Patrick Reed och Marc Leishman under de första två ronderna i veckans Arnold Palmer Invitational på Bay Hill. Nordirländaren är regerande mästare efter att under tävlingen 2018 gjort fem birdies de sista sex hålen. 

Sex ”regler” som borde gälla för glada amtörer


Stenson i Featured Groups rond 1 & 2



Text: Jesper Johansson • 2019-03-07
TournyttPGA TourRory McIlroyTournyttUSGA
Scroll to Top