PGA Championship – Round One

Tournytt

”Han är bara försiktig”

Tiger Woods meddelade tidigare i veckan att han inte deltar i veckans Arnold Palmer Invitational på grund av skada. Hans tourkollegor tror dock det inte är någon fara på taket.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-06 Uppdaterad 2019-12-12

Tidigare under veckan meddelade Tiger Woods att han inte kommer till start i Arnold Palmer Invitational.

Amerikanen, som vunnit tävlingen på Bay Hill vid åtta tidigare tillfällen, skrev att han känner av en skada i sin nacke och därför väljer att avstå veckans tävling för att vara fullt återställd lagom till Players Championship som spelas nästa vecka.
– Tyvärr har jag haft en sträckning i nacken de senaste veckorna och jag tvingas dra mig ur Arnold Palmer Invitational. Jag har fått behandling, men det har inte förbättrats tillräckligt mycket för att kunna spela.
– Ryggen är bra och på lång sikt är jag inte orolig och jag hoppas kunna vara tillbaka till The Players Championship. Till familjen Palmer och fansen i Orlando vill jag säga att jag är ledsen att jag inte kan starta. Kopplingen till Arnold gör det här till en av mina favorittävlingar och jag är besviken över att missa den, berättade Woods via Twitter.

Tiger skadad

Enligt kollegan Rory McIlroy fick Tiger Woods behandling för sin nacke under WGC-Mexico Championship för två veckor sedan.
– Han är bara försiktig, säger McIlroy angående skadan.

En annan kollega, Zach Johnson, säger så här om Woods skada.
– Jag känner honom bra nog för att veta att han bara är överdrivet försiktig, vilket han borde vara – med tanke på vad som sker framöver. Att vila hjälper om han dessutom får rätt behandling, säger Johnson till Golf Week.

Stenson i Featured Groups rond 1 & 2


Så sänds Arnold Palmers tävling

Trots att Tiger Woods inte är med i tävlingen finns det fortfarande en hel del gnistrande stjärngolfare på plats i Orlando.

Henrik Stenson är tävlingens ände svensk och han spelar med en vän på bagen de första två rundorna då han och caddien Scott Vail valt att gå åt varsitt håll.

Utöver Stenson spelar bland annat Justin Rose, Patrick Reed, Brooks Koepka och Rory McIlroy.



Text: Jesper Johansson • 2019-03-06
TournyttPGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournyttZach Johnson
Scroll to Top