World Golf Championships-Mexico Championship – Round Three

Tournytt

Dustin mot 20:e segern

Leder med fyra slag inför slutronden i Mexiko

Text: Martin Strömberg • 2019-02-24 Uppdaterad 2019-12-12

Tredje ronden av WGC Mexico Championship blev ännu en uppvisning av världstrean Dustin Johnson. Han drev green på det 325 meter långa andra hålet och satte tonen med en eagle direkt.

Den enda plumpen hittills kom på tionde hålet då Johnson hamnade i trädlinjen till höger och behövde två försök att ta sig därifrån. Dubbelbogeyn där är enda hålet där DJ tappat slag under de första 54 hålen.

– Jag visste att jag spelade bra så jag lät inte det störa mig, det fanns många andra hål att göra birdie på, sa Johnson efteråt.

Och då han följde upp med birdies på elvan och tolvan var dubbeln raderad. Det blev till slut 66 slag tredje ronden och med sina 16 under par är han i solklar ledning. 

 

Dustin mot 20:e segern
Dustins imponerande scorekort

Rory McIlroy är ensam tvåa på 12 under par och det känns som att han är den enda som är inom vettigt avstånd för att kunna störa Dustin.

Fyra spelare delar tredjeplatsen på nio under par.

– Han kommer att bli svårslagen. Han ser bekväm ut på den här banan och jag kommer förmodligen att behöva skjuta något i stil med första dagen (63) för att ha en chans, sa McIlroy efter sin egen 68:a tredje dagen.

Om Dustin skulle lyckas hålla undan innebär det hans 20:e seger på PGA-touren och hans sjätte WGC-titel.

Svenskarna då?

De har lite svårt att få till några riktigt låga scorer på luriga Club de Golf Chapultepec.

Bäst efter 54 hål är Henrik Stenson som är delad 51:a tre över par totalt efter en parrond på lördagen. Alexander Björk är delad 54:a på fyra över par medan Alex Norén är delad 59:a på sex över par.

Dustin mot 20:e segern

Text: Martin Strömberg • 2019-02-24
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenDustin JohnsonHenrik StensonRory McIlroyTournyttWGC
Scroll to Top