Tournytt

Sex snabba med Wejshag

Många svenskar på plats för SGT-starten på Lumine

Av Martin Strömberg • 2019-02-23

På söndagen drar SGT igång med Winter Series på spanska Lumine en timme söder om Barcelona.

På plats finns en mängd svenskar för två tävlingar, en på vardera av Lumines banor, och man inleder på Hills med 54 hål.

En av svenskarna på plats är Anton Wejshag som var nära att knipa ET-kortet vid kvalskolan på just Lumine i vintras.

Nu blev det istället Challengetouren, Swedish Golf Tour och Nordic League för 27-åringen från Vara som nuförtiden representerar Borås GK.

Vi ställde sex snabba frågor till Wejshag inför årspremiären.

• Hur har du tränat under försäsongen och vad har du velat förbättra mest?

– Jag var i Spanien och runt jul/nyår men annars har det mestadels blivit träning på hemmaplan. Har spenderat många timmar i inomhushallen i Borås. Har gjort några teknikförbättringar för att skapa lite mer fart i svingen, annars mest underhållit mina styrkor och kört mycket puttning.   • Vad har du för mål och förväntningar på 2019?

Vad har du för mål och förväntningar 2019?

– Det blir ju ett helt nytt kapitel i karriären med CT. Har spelat hemma i Norden i genom alla år som proffs så det är skönt att äntligen ha tagit sig därifrån. Förväntningarna är ganska neutrala men jag tror stenhårt på mig själv och målet är såklart sluta topp-15 på rankingen och ta ett av ET-korten. 

• Vad är det bästa/sämsta med att spela på en undertour/mellantour som NL/SGT/CT?

– Det bästa är väl gemenskapen mellan spelarna. På Nordic League är ju vi som varit där ett tag som en stor familj. Sämsta är ju att det är tufft ekonomiskt såklart, du behöver vara i toppen konstant om du ska tjäna pengar på din golf.

• Vilken svensk herr/dam-spelare blir nästa att vinna en major?

– Alex Norén

• Vad tycker du om de nya reglerna?

– Eftersom jag inte har tävlat än 2019 så vet jag inte riktigt. Har läst på en del men jag tycker det ser rätt vettigt ut. Vissa frågetecken naturligtvis. Har iallafall bestämt mig för att inte putta med flaggan i. Testade idag, för mig känns det så fel. 

• Vad tycker du om långsamt spel? Göra något åt det eller låta spelare ta så lång tid som man vill?

– Jag gillar det ju inte. Är själv väldigt snabb. Men jag har vant mig så mycket vid det så jag har knappt ont av det längre. Men något drastiskt måste ju ske om det ska bli en förändring. Shot Clock varje tävling kanske?

Nästa tävling i Winter Series spelas den 1-3 mars på Lumine Lakes.

Mer info om Winter Series här.

Boråspar vann anrik tävling


Första segern för Wejshag

Scroll to Top