Tournytt

Sagström trivdes i blåsten

Madelene stod pall när många andra föll

Martin Strömberg • 2019-02-23

För en dryg vecka sedan var Madelene Sagström i ledningen efter 36 hål av ISPS Handa Women´s Australian Open. Då slutade hon på en delad 33:e plats.

Nu är hon längst upp igen, den här gången efter 54 hål av Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic – Bonville.

Under en blåsig och allmänt svårspelad rond höll hon sig undan bogeys och med 68 slag klättrade hon upp till toppen.

– Jag hade riktigt bra tålamod idag och fattade tydliga beslut. Jag har haft samma game-plan hela veckan och kommer att fortsätta likadant i morgon, sa Sagström efter ronden.

Hon leder på sex under par, ett slag före norska Marianne Skarpnord, hemmaspelaren Hannah Green och spanjorskan Nuria Iturrios.

Efter sitt fantastiska 2016 då hon tog tre segrar och två andraplatser på Symetra Tour och vann Order of Merit överlägset har Sagström jobbat hårt för att etablera sig på LPGA, men segrarna har uteblivit.

Nu har hon chansen att ta en på Ladies European Tour.

– Jag försöker att inte lägga någon press på mig. Jag har haft en del erfarenhet av att vara uppe i toppen och jag ska bara göra mitt bästa, det handlar om att kunna njuta av situationen.

Många svenskor spelar bra på banan som ligger söder om Coffs Harbour på Australiens östkust. Daniela Holmqvist och Jenny Haglund delar sjundeplatsen, fyra slag bakom Sagström, medan Linnea Ström är på delad 15:e plats, sju slag bakom.

 

 

 

Sagström trivdes i blåsten

Scroll to Top