Tournytt

Thomas leder sönderhackad tävling

Både Blixt och Jacobson jobbar helg

Martin Strömberg • 2019-02-17

Arrangörerna gör sitt bästa för att regndrabbade Genesis Open ska spelas 72 hål och man spelade ännu en dag till dess att mörkret sänkte sig över Riviera CC i Pacific Palisades utanför Los Angeles.

Justin Thomas spelade först färdigt sin andrarond (65) tidigt och hann senare spela två hål av sin tredje innan man tvingades bryta.

Han gjorde då eagle direkt på första hålet och leder ensam på 13 under par.

– Väderprognoserna ser väl sådär ut och jag kommer att fokusera på tålamod och att hålla en positiv attityd oavsett vad som händer, sa Thomas innan han lämnade området för att få lite sömn.

Ett slag bakom sig på tolv under har han australiern Adam Scott, som matchat Thomas scorer på 66-65 de första två ronderna. 

Tiger Woods gjorde birdie på sitt 36:e hål för att klara kvalgränsen med ett slags marginal och inledde sedan tredje ronden strålande med tre birdies och en eagle första sju hålen. Woods är delad 14:e och har sju slag upp till ledande Thomas.

– Jag har en hel del jobb framför mig om jag ska lyckas ta mig in i topstriden, sa Woods.

Samma score, sex under par, har Jonas Blixt, som är tre under par på sin tredjerond efter sju hål.

Fredrik Jacobson klarade också kvalgränsen och är med sina två under par just nu på en delad 37:e plats.

Under söndagen ska man försöka få runt alla spelarna och det innebär att Thomas och Scott kommer att få spela 34 hål och man kommer inte att göra nya bollar inför sista ronden.

 

 

 

Thomas leder sönderhackad tävling

Scroll to Top