Genesis Open – Round Two

Tournytt

Thomas och Scott leder efter lååång fredag

Banan suger musten ur spelarna

Text: Martin Strömberg • 2019-02-16 Uppdaterad 2019-12-12

Det var delad ledning i Genesis Open då spelet bröts i mörkret sent på fredagskvällen.

Efter att första ronden brutits fick några spelare börja om och arrangörerna hann inte får runt hela fältet två ronder andra tävlingsdagen.

Det var regnigt, mjukt och tungspelat.

Ledaren efter första ronden, Jordan Spieth hann inte ens komma ut och spela sin andrarond.

Men kompisen Justin Thomas hann spela tolv hål och han gjorde det bra. Med sex birdies sista sju hålen innan spelat bröt tog han sig hela vägen upp till toppen på tio under par. Ett resultat som han delar med australiern Adam Scott.

– Det är alltid tufft att spela 30 hål på en dag och extra jobbigt när det är regnigt och mjukt. Jag är trött i benen och ska bara hem och vila och krasha i säng så tidigt jag kan, sa en mör Justin Thomas efter dagen.

Adam Scott trivs alltid på Riviera och årets tävling är inget undantag. Han vann här för 14 år sedan i ungefär samma förhållanden som nu i en tävling som kortades till 36 hål. 

– Jag tycker att jag kom in i en bra känsla tidigt och försökte bara hålla mig kvar i den, sa Scott efter sina elva birdies och en bogey på 29 hål.

Båda svenskarna som spelar i Los Angeles är på rätt sida kvalgränsen. Jonas Blixt hann spela elva hål av sin andra rond och är två under par på delad 34:e plats. Fredrik Jacobson gick ett under par första ronden och delar 55:e plats i väntan på att få ge sig ut andra ronden.

 

 

Thomas och Scott leder efter lååång fredag

Text: Martin Strömberg • 2019-02-16
TournyttAdam ScottFreddie JacobsonJonas BlixtJordan SpiethJustin ThomasTournytt
Scroll to Top