2018 NCAA Division I Men’s Golf Championship – Match Play

Supertalangens fjärde raka seger – planerar att bli proffs till sommaren

Matthew Wolff gjorde i Phoenix sin debut på PGA Tour. Där blev det ingen seger men på collegenivå har han nu vunnit fyra tävlingar i rad.

Text: Jesper Johansson • 2019-02-11 Uppdaterad 2019-12-12

I Waste Management Phoenix Open fick amatören Matthew Wolff för första gången spela på PGA Tour. Megatalangen gjorde bra ifrån sig och klarade cutten enkelt. Efter en lite trögare helg blev det till slut en delad 50:e plats för 19-åringen.

Det var förstås ett fantastiskt resultat för en spelare som debuterade på PGA Tour och dessutom inte fyllt 20 år än. Men Matthew Wolff är inte som alla andra. Han är nämligen van att vinna.

Amatören gör succé med sin unika sving

Inför tävlingen i Phoenix, Arizona, hade Wolff vunnit tre raka collegetävlingar. Och nu, en vecka efter tävlingen på TPC Scottsdale, har han hittat tillbaka till vinnarspåret. 

Andraårseleven på Oklahoma State deltog nämligen i collegetävlingen Amer Ari Invitational på Hawaii under helgen och efter att ha varit delad fyra inför slutvarvet tog han tag i sitt spel och lyckades vinna, 18 under par efter 54 spelade hål. Därmed vann han med tre slag ner till de delade tvåorna Zach Bauchou och Edwin Yi.

Matthew Wolff har gjort sig känd för en speciell sving som resulterar i extremt långa slag.

Så här ser hans sving ut:

Enligt GolfWeek planerar Wolff att försöka kvala in till US Open som amatör. Om han lyckas kommer han direkt efter tävlingen att avsäga sig sin amatörstatus och försöka ta sig ut på touren.Text: Jesper Johansson • 2019-02-11
TournyttMatthew WolffPGA TourTournytt
Rulla till toppen