Tournytt

Legendarens son arresterad

Anklagas för bedrägerier, bluffresor och misshandel

Martin Strömberg • 2019-02-01

Gary Player är en av golfhistoriens allra största spelare med bland annat nio majorsegrar.

Han har sex barn och nu har en av söner hamnat i rejält blåsväder, enligt Golf Digest.

Wayne Player försökte gå i sin fars fotspår som golfspelare men lyckades aldrig nå hela vägen. Han har 17 starter på PGA-touren men missade kvalgränsen i samtliga.

Istället har Wayne sysslat med en mängd olika golfrelaterade verksamheter, bland annat resor till stora golftävlingar, och det är i samband med den verksamheten som han nu blivit arresterad.

Enligt Augusta Chronicle blev 56-årige Wayne Player arresterad misstänkt för bedrägeri efter att inte ha betalt för ett hus i Evans, Georgia, cirka tre kilometer från Augusta National, som han hyrt i samband med Masters 2018.

Enligt husägaren saknade den check som Wayne PLayer skrev ut täckning för de 1 000 dollar som huset kostade att hyra per natt.

Efter flera kontakter och utlovad betalning som uteblivit anmälde husägaren Player som nu arresterats.

Det är inte första gången som Wayne Player haft trubbel i samband med Masters.

Hans företag Wayne Player Enterprises LLC arrangerar bland annat resor till major-tävlingen men har nu stämts för att inte ha levt upp till resornas löften.

En man vid namn Todd Feltz köpte en resa åt sin fru och sig själv för totalt 13 700 dollar inför 2018-års Masters som bland annat skulle innehålla biljetter, möten med tidigare Masterssegrare och med Wayne Player själv.

Enligt Feltz levde inte Player upp till resans villkor och Feltz ska dessutom ha blivit misshandlad av Player som ska ha skallat och slagit honom till marken då han konfronterades.

Wayne Player släpptes senare mot borgen.

Golfchannel publicerade en intervju med Wayne Player, som enligt sajten beskriver de fem nätterna i häktet som fem nätter i helvetet och att ekonomiska bekymmer ligger bakom fallen.

Han medger att han skallat Feltz men att det mer handlade om en liten touch med pannan och inte någon misshandel.

Han beklagar också att hans fars namn dragits i smutsen på grund av hans misslyckade affärer.

Gary Player har via sitt bolag meddelat att Wayne Player är ansvarig för sin egen verksamhet och att man inte vill kommentera ytterligare innan man fått alla fakta på bordet.

 

 

Scroll to Top